Početna stranica / ABR - Terapija / ABR tehnika / ABR aparat za masažu / 

ABR uređaj za masažu

ABR uređaj za masažu se počeo koristiti u junu 2006.godine. Kreiran je da podražava efekte ručno primenjivanih ABR vežbi. Do sada je na stotine porodica koristilo ovaj uređaj u lečenju svoje dece i odraslih osoba.

U normalnim okolnostima ABR uređaj se koristi u kombinaciji sa ABR manuelnim vežbama. Mašina može da preuzme obavljanje mnogih vežbi koje se odnose na trup odnosno grudni koš, stomak, kičmeni stub ili karlicu, što daje roditeljima i starateljima mogućnost da se više usredsrede na osetljivija područja poput vrata, lica ili glave.

Roditeljima koji jednostavno nemaju dovoljno vremena da bi primenjivali ABR manuelne vežbe, ovaj uređaj omogućuje da koriste prednosti ABR Metode u domenu jačanja trupa i centralnih struktura tela.

Ostala polja primene:

Mašina takođe pruža mogućnost odraslim invalidima ili hroničnim bolesnicima da osete blagotvorne efetke ABR Terapije – čak i kada nema staratelja koji bi sa njima radili manuelne primene tehnike.

Upotrebom ovog uređaja može se pružiti pomoć ne samo osobama sa cerebralnom paralizom već i onima obolelim od moždanog udara, multipleks skleroze i raznih drugih degenerativnih bolesti koje napadaju strukturu i funkciju motorno-skeletnog sistema.

Svrha uređaja je da poboljša motorno funkcionisanje i da spreči dalju degeneraciju. Razni simptomi bola kod ovih oboljenja mogu se ublažiti.

Sportske povrede, propadanje zglobova i bolovi u leđima koji se teško tretiraju, mogu se poboljšati i tretirati kroz konstantni rad mašine.

Ovaj ABR terapeutski uređaj je najbolje koristiti kada se pacijent ne kreće, kada odmara ili spava.